Wat is tekenen en schilderen op haptonomische basis?

Haptonomie zoekt de omstandigheden waarin je wordt wie je bent. Zij biedt een visie op de menselijke persoon bij wie het gevoelsleven is geïntegreerd. Deze integratie biedt de mens zijn authenticiteit, werkelijk intermenselijk contact, geluk, wijsheid en moraal als een harmonische eenheid. Tekenen en schilderen op haptonomische basis begint met contact maken met jezelf, met je gevoelens en gedachten. Samen met de docent en medecursisten maak je een persoonlijke “ontdekkingsreis”, die zijn weerslag heeft in een tekening of schilderij.

Voor wie worden deze cursussen gegeven?

Voor mensen die zich creatief willen ontwikkelen en open staan voor experimenten. Zij die gevoelens en ideeën willen uiten. Block Art biedt je vertrekpunten (een gedicht, een kaart, een foto) en inspiratiebronnen (bijzondere technieken en bijvoorbeeld een atelierbezoek) om het beeldend creatieve proces op gang te brengen. Het woorden geven aan wat je hebt beleefd tijdens het schilderen maakt onderdeel uit van deze cursus. Ervaring met tekenen en schilderen is niet noodzakelijk. Technieken, materialenkennis en kunsthistorisch inzicht komen tevens in de cursus aan de orde.

Het atelier

De groepslessen worden gegeven in een monumentaal schoolgebouw waar kunstenaars een atelier hebben. Block Art heeft hierin haar eigen artistieke ruimte en sfeervol leslokaal. Het maximale aantal deelnemers per groep is negen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.
Er wordt gewerkt aan professionele schildersezels. Tevens verkopen wij diverse kunstenaarsmaterialen (doeken, krijt, papier e.d.).

Lokatie Bloklandstraat 111

Aanmelding, inschrijving en kosten

De cursuskosten (exclusief materiaal) voor 2019 zijn 290,00 euro voor 10 lessen à 2,5 uur en een gratis elfde les voor nieuwe cursisten. Voor cursisten met AOW en voor studenten bedragen de cursuskosten 169,00 euro. Voor aanmelding en inschrijving kunt u ons bellen. Ook voor meer informatie of voor de aanschaf van de Block Art cadeaubon kunt u contact met ons opnemen.
Tekenen en schilderen op haptonomische basis
Di.    19:30 - 22:00 uur
Do.   10:00 - 12:30 uur
De nieuwe cursussen starten 1e week van september. Later beginnen kan ook.